Der er mange ting, der skal ordnes, inden vinteren kommer. Her i Norden er vinteren faktisk ret tæt på nogle steder, mens det andre steder kan vare flere måneder, før vi oplever det første døgn med minusgrader. Under alle omstændigheder gælder det om at være på forkanten.
Vinduesåbnerne skal vintersikres, så de ikke kan blæse op, hvis der kommer en storm. Det gør jeg med kabelbindere omkring åbningselementet.
Hvis du har en åbner med en sort cylinder, skal cylinderen tages af og opbevares et frostfrit sted. Ellers risikerer man, at frosten ødelægger den.
Hvis man har manuelle åbnere, skal vinduerne sikres med en møtrik, så de ikke kan blæse op.
Dørene til drivhuset skal også sikres, så de heller ikke kan blæse op. Hvis man får blæst ind i drivhuset, risikerer man at få undertryk, så glasruderne bliver presset ud. Derfor er det meget vigtigt at låse døre og vinduer.
Drivhusets tag skal holdes fri for sne. Producenten har ikke regnet på snebelastning, men siger, at sneen skal fejes væk fra taget. Moderne sikkerhedsglas er så kraftigt, at det er sjældent, det går i stykker, men hvis man ikke får fjernet sneen fra taget, risikerer man, at hele tagryggen bliver bøjet.
Jeg synes absolut ikke, man skal løbe den risiko. Men jeg kender drivhusejere, der for en sikkerheds skyld har sat en støtte ind i drivhuset som den på billedet for at aflaste tagryggen, hvis man har sjusket eller er bortrejst. Jeg viser et billede fra en kunde, som har understøttet tagryggen. Det gælder ikke som en garanti, men er på eget ansvar.
Jeg har altid fulgt ovenstående punkter og har stadig et helt og uskadt drivhus, så det er også sådan, jeg gør til vinter. Jeg håber, vi alle klarer os igennem kraftige storme og ønsker jer en rolig og bekymringsfri efterårs- og vintersæson!
Skriv et svar