Vi er sikkert mange, der drømmer om at have et tag af skønne, klorofylgrønne blade i drivhuset.
Det er godt både for smagen og synet at kunne nyde en masse søde, lækre vindruer, når vi nærmer os sensommeren.
Vinranken trives virkelig godt i drivhuset, hvor der bliver et klima, som ligner klimaet på dens naturlige voksesteder. Desuden er det et stort plus, at den også fungerer som solbeskyttelse for andre planter i drivhuset.
De lykkes sjældent at have vinranken i en stor potte. Den skal plantes i jorden inde i drivhuset. Rødderne skal have god plads og meget næring. Planten trives ikke i længere tid i en potte.
På denne årstid skal man klippe og udtynde vinranken.
Begynd nede, hvor stammen kommer op af jorden. Det er passende med to grove stammer pr. vinranke. Alt andet skal klippes væk.
Der, hvor der kommer en klase, er det passende at fjerne skuddet efter det første blad efter klasen. Så forbliver kraften i klasen i stedet for at blive brugt til længere skud.
Og så klipper jeg cirka 50 % af alle klaser af. Det kan virke lidt barskt. Men jeg vil hellere have færre klaser med store druer end en masse små.
På denne årstid kan man udtynde i hele sæsonen. Men i november måned kan du klippe de grovere stammer. Hvis du gør det nu, vil de dryppe saft i flere måneder. Man kalder det, at stammen bløder. I værste fald kan hele ranken dø.
Men det er helt i orden at fjerne årsskud. Bare klip løs, det gavner høsten om en måned eller to.
Skriv et svar