Det er snart ferie for de allerfleste. Skal du være hjemme, eller skal du ud at rejse?
Så kan det være skønt at få lidt hjælp til vandingen i drivhuset og måske også udenfor.
Det kan virke mærkeligt at få tips fra mig, som ikke har vandingssystem i mit drivhus. Men jeg har arbejdet længe med emnet og ved, hvad der fungerer. Så forhåbentlig er der nogle af jer, der finder ud af præcis, hvad I har brug for.
Jeg elsker at vande og stikke fingrene i jorden og mærke, hvordan mine planter har det. Men hvis ikke det er ens foretrukne afslapningsmetode, er der hjælp at hente.
Der findes det, der kaldes halvautomatiske systemer som Big Drippa og Iriso. Halvautomatisk betyder, at systemerne drypper uafbrudt hele tiden. Man kan altså ikke indstille tidspunkter, hvor der skal vandes. Disse systemer kobles til en tønde, og man kan justere antallet af mundstykker. Men systemet er begrænset af, hvor mange drypmundstykker der kan kobles sammen.
Helautomatiske systemer kan indstilles og styres ved hjælp af en timer. De kobles til en vandslange med tryk på.
Jeg foretrækker Hozelock-systemerne, som man kan koble sammen helt efter sit eget behov. Systemet styres af en timer, som kan programmeres til de tidspunkter på døgnet, hvor man vil have vandet. Der findes forskellige mundstykker og slangetykkelser afhængig af, hvordan man skal bruge systemet. Hvis man for eksempel vil vande køkkenhaven, er der mundstykker, som fungerer som små vandspredere. Man kan også vælge drypmundstykker, som man kan have i en potte.
Der er også en timer, som man kan styre med en app i mobilen, så man i detaljer kan kontrollere, hvor meget der skal vandes afhængig af, hvordan miljøet er i drivhuset, selvom man befinder sig mange kilometer derfra.
Det var bare et lille udpluk af alle de systemer, der findes. Hvis du vil vide mere om vanding, kan du lytte til podcasten Växtpodden (på svensk) med min kollega.
Skriv et svar