Selv hos havebloggere er der ukrudt og skvalderkål. Jeg behøvede ikke engang lede eller gå særlig langt ind i haven for at finde det.
Jeg har ikke opgivet kampen for at komme af med skvalderkålen, men jeg har måske mere forliget mig med den og er begyndt at sætte pris på fordelene ved det faktisk overraskende velsmagende ukrudt. Ud over at skvalderkålen er noget af det første, der kigger frem om foråret, er den faktisk fuld af vitaminer og proteiner. Og vi ved alle, at den desuden klarer sig helt selv uden pleje og pasning.
De seneste år er jeg begyndt at lave pesto af skvalderkålen. Hvis man har fulgt mig længe, har man vidst det i nogle år, men det er en opskrift, der er værd at gentage. Velbekomme!
Ingredienser:
150 g spæde skvalderkålblade
150 g ristede solsikkefrø
100 g revet tør ost
2 dl olivenolie
1 fed hvidløg
Lidt citronsaft
Salt og peber
Sådan gør du:
Skyl skvalderkålen grundigt.
Blend skvalderkålen, de ristede solsikkekerner, olivenolie, hvidløg og lidt citron.
Tilsæt lidt mere olivenolie, hvis blandingen virker for tør.
Rør den revne ost i, og smag til med salt og peber.
Så er pestoen klar til servering!
I går inviterede jeg min sambo på en varm sandwich i drivhuset. Den bestod af pestoen samt brieost og salami. Det var en stor, kulinarisk succés!
Skriv et svar