Men hvis jeg skal være helt ærlig, synes jeg næsten, selve processen med at dyrke er sjovere end at forædle og lave mad af afgrøderne.
Men en opskrift, som er lækker at lave med primært hjemmedyrkede råvarer, er min fiskesuppe.
Uanset om du har hjemmeavlede grønsager eller ej, kan jeg varmt anbefale denne opskrift både til hverdag og fest.
- 1 porre
- 1 fennikel
- 2 fed hvidløg
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. tomatpuré
- 2 tsk. tørret timian
- 2 gulerødder (a 200 g)
- 1 liter fiskebouillon (vand, bouillonterning eller fond)
- 4 dl fløde
- 600 g fisk i tern (fx laks, hoki, kuller)
- 1 dåse rejer i lage
- salt og peber samt cayennepeber efter smag
Sådan gør du:
Skær porre og fennikel i strimler og hak hvidløget. Skræl gulerødder, og skær dem i skiver. Svits grønsagerne i en gryde sammen med tomatpuré og timian.
Tilsæt bouillonen, og lad grønsagerne koge næsten møre under låg.
Tilsæt fløden.
Læg fisken i gryden, og lad den simre med i nogle minutter. Hæld lagen fra rejerne, og tilsæt dem. Smag til med salt og peber og cayenne for at give suppen et hot twist.
Server suppen med croutoner og crème fraiche med franske urter.
Velbekomme!
Skriv et svar