Nu er det tid at vække pelargonierne til live. Du har måske overvintret dine i mørke eller som jeg i en kølig, lys udestue. Så ser pelargonierne forskelligt ud.
Mine er ret lange og høje med en grøn stilk øverst, mens dine måske har brun stamme og er kraftigere. I så fald skal du vente nogle uger med at tage stiklinger. Sæt pelargonierne ud i lyset og giv dem vand og gødning. Så er de klar til at tage stiklinger af.
Man kan tage stiklinger hele sæsonen på forskellige måder, men jeg viser den, der fungerer bedst for mig.
Hvad skal jeg bruge: Jeg købte et Root!t minidrivhus, inklusive kniv og gel. Det er supernemt, så har man det hele samlet. Drivhuset indeholder tørvebriketter, der er behandlet med et rodstimulerende middel. På brikettens overside er der et lille hul, der fyldes med en gel, inden man sætter stiklingen ned. Gelen giver stilken en beskyttende hinde, så den ikke rådner.
Stiklingen: Skær stiklingen af i en længde på mindst 5-7 cm. Du kan også skære den dobbelt så lang og lave to stiklinger af samme stilk, så kaldes stiklingen uden kronblade for B-stikling.
Når du har en ca. 5-7 cm lang stikling, fjerner du alle blade bortset fra de to øverste, så bladene ikke tager unødvendig energi fra stiklingen. Hvis der er en knop på stiklingen, skal den også fjernes.
Stil stiklingerne lyst i en temperatur på cirka 20 grader. Vent, til du begynder at kunne se rødder, når du løfter tørvebriketten op. Nu kan du plante stiklingen sammen med tørvebriketten i en potte, og så har du i løbet af nogle måneder en lille, ny pelargonie.
Held og lykke!
Skriv et svar