Nu kan man ikke se bort fra det længere… sommeren er slut, og det er efterår. Nogle steder har sikkert allerede fået den første nattefrost, mens man andre steder nogle timer midt på dagen kan føle, at det stadig er sommer. Men vinteren kommer på et tidspunkt til os alle, selvom den viser sig forskelligt.
Planterne skal forberedes til deres vinterhvile, og de har alle forskellige krav til, hvordan den skal være for, at de igen kan vågne til live om foråret.
I vores hjem er luften desværre som regel for varm og tør til, at panter kan overvintre, så man må indrette andre steder, hvor det kan lade sig gøre.
Man skal generelt prøve at genskabe det miljø, planter oprindeligt kommer fra.
Planter, som ikke taber bladene, har brug for belysning og må ikke stå mørkt i et skur eller i kælderen. Nedenfor finder I de planter, som jeg overvintrer hjemme hos mig.
Citron, oliven, rosmarin, laurbær m.fl. skal have 5-10 grader og lys fra vindue og/eller lampe. Vand sparsomt, men de må ikke tørre helt ud. Ingen gødning i vinterperioden.
Pelargonier overvintres lyst og svalt, men de kan også klare sig med meget lidt lys. Så taber de bladene og får nye igen til foråret. Det er vigtigt at klippe ned og omplante til foråret, når man vækker dem fra vinterhvilen. Man kan også overvintre inde i vindueskarmen. Så fortsætter man med at vande og gøde sparsomt, og man skal sikkert have lidt ekstra belysning for at få en blomstring om vinteren.
Figner skal overvintres helt mørkt, da de taber bladene om vinteren og derfor ikke kræver lys. Hvis man ikke har et mørkt sted, kan de også stå et sted med lys, det tager de ikke skade af. Nogle figensorter kan klare minusgrader, og i Danmark kan de i visse tilfælde overvintre ude. Men jeg sætter mine ind i skuret.
Jeg anbefaler, at man køber et overvintringshus, som man kan sætte ind i sit drivhus, hvis man har et sådant. Så opvarmer man dette telt med en ventilator, det er betydeligt billigere end at opvarme hele drivhuset, som ikke har isolerede vægge og tag. Jeg sætter i stedet mit overvintringstelt op, hænger belysning i loftet og tilslutter en ventilator som varmekilde. Man kan også have teltet i et skur eller en garage, hvor man kan have et overvintringsrum med den rette temperatur. Hvis man sætter teltet på skumplastplader, reducerer man også udgifterne til opvarmningen, og gulvet bliver på den måde isoleret.
I næste indlæg vil jeg fordybe mig i al den belysning, der er at vælge imellem. Jeg håber, I kan bruge det til noget!
Hej hvor køber man et overvintringstelt til sit drivhus – kan se du har et på din side?
Hej!
Tak, fordi du læser min blog, det er jeg virkelig glad for.
Jeg har teltet i drivhuset om vinteren med en ventilator i. Så skal jeg kun opvarme det lille areal og sparer udgifter til opvarmning af hele drivhuset.
Teltet er godt. Jeg har ikke nogen billeder, jeg kan sende dig, ud over dem der ligger på bloggen.
Jeg ønsker dig et godt dyrkningsår.
Hvor kan man købe teltet?
Hej!
Det kan du købe hos Willab Graden!
https://www.willabgarden.dk/produkter/drivhus/drivhustilbehor/varme-og-isolering-i-drivhus/
🙂
MVH Rebecca