Masser af dahlia… I bede, i krukker… Jeg elsker dahlia af den enkle grund, at de er så taknemmelige og sjældent tørrer ud. Hvis de bliver tørre, så bladene hænger, kommer de sig hurtigt igen, så snart de har fået vand. Dahlia blomstrer længe, og det er endnu en grund til, at jeg er så glad for dem. De er også fine i buketter og holder længe i vasen.
Dahlia stammer oprindeligt fra Mexico og kom primært til Europa for at blive spist. Men da knolden ikke smager særlig godt, bruges dahlia i vore dage kun til æstetisk udsmykning i haverne.
Jeg har overvintret mine knolde frostfrit i en spand med savspåner ude i stalden. Når jeg nu skal plante dem og drive dem frem i drivhuset, starter jeg med at mærke efter, om knoldene er hårde. Det er tegn på, at de er sunde og vil gro. Svampede knolde ryger ud. Jeg hælder 20-30 cm jord i bunden af spanden, som knoldene skal forplantes i, så sætter jeg knoldene ned og dækker dem med jord. Det tager tid, inden man begynder at se nye skud. Men når de viser sig, plejer jeg at knibe dem af i ca. 15 cm højde. Det giver en mere busket plante.
Når jeg er helt sikker på, at det er slut med nattefrosten, planter jeg mine dahlia ud i bede og i krukker. Dahlia kræver veldrænet, næringsrig jord. Jeg gøder dem hele sæsonen, indtil blomstringen begynder at tage af.
Forsøg dig med dahlia, hvis du ikke allerede har gjort det. Det er en god investering i en plante, der giver et væld af blomster og fås i mange forskellige farver og former.
Skriv et svar