
I årenes løb har man skiftet smag mange gange. Kan du genkende det med at se fotos fra for ti år siden og tænke: hvordan kunne jeg gå i det tøj? Mens man i øjeblikket, hvor billedet blev taget, følte sig supercool. Har du også udviklet dine smagsløg med alderen? Spiser du med glæde ting i dag, som du ikke kunne forestille dig at spise, da du var barn?
Sådan har jeg det med fennikel, som jeg er blevet glad for i årenes løb. Det er en grønsag, som var helt utænkelig for mig, da jeg var barn, men som jeg i dag med stor fornøjelse bruger i gryderetter. Eller ovngratinerer eller bruger i fiskesuppe.

Det er supernemt at dyrke fennikel. Jeg drev planterne frem fra frø i drivhuset, jeg såede dem i almindelig såjord, og alle frøene spirede. Da planterne var store nok til at håndtere, og da jorden var tjenlig en gang midt i maj, udplantede jeg de små fennikelplanter. Jeg sætter dem tæt, så jeg kan høste små fennikel efterhånden, og de resterende får bedre plads til at vokse sig store.

Fennikel stiller ingen særlige krav til dyrkningssted. Derfor kan man have dem i en potte sammen med sommerblomster eller som jeg i højbedene i køkkenhaven. Fennikel blomster ligesom dild og er utrolig smuk at have stående i en buket på bordet. Gem frøene, og brug dem i brød eller i marinader, som er en af mine favoritter.

Hvis du ikke har forsøgt dig med fennikel før, synes jeg helt klart, du skal skrive det på listen over ting, du skal have i næste sæson!

Skriv et svar