Jeg elsker figner! Det er det lækreste, jeg kan spise, det smukkeste, jeg kan se, og det sjoveste at dyrke.
Det er et nøjsomt træ, der leverer år efter år uden en masse arbejde.
Jeg anbefaler alle, som holder af det enkle, at investere i et figentræ.
Det er let at overvintre figentræer. Find et frostfrit sted, en garage eller et skur er optimalt. En temperatur på omkring 0 grader er perfekt, men figner kan også klare frost, hvis det skulle ske, men ikke alt for lave kuldegrader. Det varierer også afhængig af sorten.
Figentræets overvintringssted behøver hverken være belyst eller have vinduer. Træet taber alle sine blade og er derfor ikke modtagelig over for lys.
På denne årstid spiser jeg figner næsten hver dag. En af favoritterne er at lade fignerne komme en tur i ovnen med smør, honning og mandler. Jeg ville ønske, jeg kunne formidle duften og smagen via bloggen, men det kan ikke beskrives med ord.
Figner er min absolutte favorit. Så giv dig selv sådan et, hvis du har mulighed for det. Du får meget igen.
Skriv et svar