Ja, jeg ved det. Vi kan ikke allerede begynde at længes efter foråret.
Vinteren er ikke engang begyndt, men jeg tænker allerede på mine bede i forårssolen. Sneen ligger måske stadig i nogle bunker, men forårsløg som krokus og vintergækker er begyndt at kigge frem. Det kredser mine tanker om, når jeg nu går i butikker og ser alle de farverig pakker med løg, som hænger på stativer og næsten minder om slikposer. For mig er det slik for øjnene at se tulipaner og andre skønne planter titte frem tidligt om foråret. Læg løgene i grupper for at få ekstra effekt i bedet.
Hvert år kommer der mange fine nyheder, og det er dem, jeg sukker ekstra meget efter. Men der er nye tulipansorter, som kun blomstrer én gang. Man ved aldrig på forhånd, hvilke løg det gælder. Og desuden er det heller ikke noget, en leverandør ville skrive uden på poserne. Der sker det, at grundløget deler sig, og det løg er så ikke længere intakt. I stedet kommer der sideløg, som ikke blomstrer. Derfor er det en god idé at lægge løg i løgkurve, så er det nemt at flytte dem, der kun kommer ét år, til et mere skjult sted i haven i håb om, at der sker et mirakel.
Reglen er, at man skal lægge løg tre gange så dybt som løgets størrelse. Løgets størrelse er måske 3 cm, og så bliver det 3×3=9, altså 9 cm dybt.
Når man lægger løgene, skal man gøde med benmel i hullet, det er godt for rodudviklingen og etablering. Om foråret skal man så gøde med blodmel og om efteråret med benmel der, hvor løgplanterne står. Vand, hvis du planter i en tør periode. Om foråret kan der også være brug for ekstra vand, hvis jorden er tør.
Små løg skal i jorden så hurtigt som muligt efter, at du har købt dem. De tørrer hurtigt i poserne fra butikken.
Jeg håber, du finder nogle fine ting at lægge i bedet, og at du allerede nu giver dig selv lov til at drømme om forårets komme.
Skriv et svar