Nu går jeg ind i en ny periode med drivhuset, lidt mere tilbagelænet og afslappet. Alt det, jeg har dyrket til udplantning, er nu på plads, og drivhuset begynder næsten at virke tomt. Nå ja, ikke helt tomt måske, men i al fald sammenlignet med, hvordan det så ud før.
Jeg har tømt såbeddet og fyldt det med ny, god jord. Jeg sår i det for tredje gang i år. Nu er det basilikum, der skal have en ny chance efter et totalt mislykket forsøg i foråret. Jeg sår altid salat og rucola løbende i såbeddet. Det er vild luksus bare at kunne gå ud og hente noget, når vi skal spise.
På denne tid er det også meget vigtigt at gøde alle planterne. Den gødning, der var i jorden, da man plantede, er ved at være brugt op, så der skal tilføres ny gødning for at sikre en lang blomstring eller mange tomater, for eksempel. Jeg giver mine blomster Hornum-gødning, hver gang jeg vander, eller langtidsvirkende pinde, som jeg fx giver pelargonierne.
Tomater og andet spiseligt giver jeg hønsegødning eller en gødning opbygget på tang. Gødningen hedder Tangekstrakt, det er en økologisk gødning, der kan købes hos Willab Garden.
I mine højbede i haven lægger jeg hønsegødning og græsafklip. Begge dele gøder jorden, men græsset binder også fugten i bedene, så de ikke udtørrer fra overfladen.
Hej Rebecca, jeg kan se at du har en figen på et af billederne, hvordan opbevare du den om vinteren? Min (Rødvig figen) gik ud sidste vinter, selvom den stod i mit drivhus😢
Mvh Nina Adamsen