På denne årstid gælder det om at udnytte alt det, naturen har at byde på. Hvad enten det er peberfrugter og tomater i drivhuset, jordbærrene på marken eller hyldeblomsterne i haven.
Jeg har en god, gammel opskrift, som jeg med sikkerhed ved, jeg er tredje generation, der bruger i vores familie. Hyldeblomstsaft med rabarber i stedet for citron. Både bedre og billigere. Og så bliver rabarberne også brugt, de vokser meget hurtigt hos mig.
Så selvom jeg ikke er verdens bedste kok, kan jeg godt klare denne enkle opskrift hvert år til glæde for vores gæster, som kan nyde en kølig og læskende drik.
Det smager også fantastisk, når man om vinteren kan servere pandekager med lækker, hjemmelavet hyldeblomstsaft.
Min mor og hendes mor lavede også saften, så hvad med at give den en chance?
Opskrift:
50 stk. hyldeblomstklaser
3 kg sukker
4 liter vand
4 store rabarber
150 g citronsyre (ikke nødvendigt, hvis man fryser saften. Anvendes for holdbarhedens skyld).
Læg blomsterne i en rustfri spand eller skål.
Hak rabarberne, og tilsæt dem.
Kog vandet, tilsæt sukker, og rør rundt, til sukkeret er smeltet.
Tilsæt citronsyre.
Hæld blandingen af vand og sukker over hyldeblomster og rabarber.
Lad det stå køligt i 2 døgn. Sigt det, og hæld saften på flasker. Opbevares i køleskab eller fryser.
Skriv et svar