Det er ret nyt for mig at dyrke kål. Jeg har tidligere haft savojkål, palmekål, romanesco og broccoli. I år vil jeg kaste mig ud i grønkål.
Det har givet mig blod på tanden at dyrke kål, så det er blevet noget, jeg bare skal have. Nok fordi det smager godt. Men det er forbløffende at se, hvordan et så lille frø kan vokse sig så stort og massivt på én sæson.
Det kræver dog en vis overvågning at dyrke kål. Kålsommerfuglen elsker også kålen og lægger larver på kålbladene. Larverne æder så rub og stub, hvis man ikke holder dem væk. Så derfor dækker jeg mine kålplanter med fiberdug.
Sidste år åbnede jeg bare fiberdugen for at vande, og så hurtigt på med dugen igen.
Og jeg fik en fantastisk kålhøst. Desuden er det jo utrolig lækkert, at kålen kan blive stående om vinteren, så man kan høste den hen ad vejen.
Man kan købe bakker med små kålplanter i velassorterede blomsterhandlere og planteskoler. Det er ikke at snyde, men at tage en lille genvej. Det vil jeg gøre, og hvis du ikke har været tidligt ude, synes jeg, du også skal give dig selv det forspring.
Held og lykke.
Skriv et svar