
En sej og sprød kage med det seje fra marengs og det sprøde fra den puffede ris. Med luftig, letpisket flødeskum og syrlig citroncreme bliver det en yndlingskage!
Sikke en vinter, vi har haft. Sne fra nord til syd er efterhånden ret usædvanligt. I vores familie har vi nydt det i fulde drag. Vi har løbet på skøjter og kælket til langt ud på aftenen. Alt for ofte har jeg måttet kalde børnene ind, fordi det var sengetid,
og det var skoledag dagen efter.
Men sådan var det ikke i denne uge, og det har været ren luksus.

Jeg har ikke helt fået gang i drivhuset endnu, det er stadig for koldt til at så og varme drivhuset op med en ventilator. Derimod er det helt vildt hyggeligt at sidde derude og drikke kaffe. Man slipper for at tage alt tøjet af og tage det på igen, når kaffen er drukket. Vi kan gå ind i drivhuset med støvler og flyverdragt på og så komme hurtigt ud at lege igen.

Når det er ferie, hører der naturligvis kage til for at fejre, at man er kommet et stykke længere i sin skolegang. Desuden er der tusindvis af andre ting, man kan fejre, hvis man tager de briller på. For eksempel at det bliver lysere, eller at det snart er forår. Så en kage kvikker altid op.

Her kommer en opskrift på den lækreste og nemmeste kage, man kan bage, og som passer lige godt til små og store kagemonstre. ALLE elsker den.
Cirka 10 stykker
Ingredienser:
Bund:
4 æggehvider
3 dl sukker
3 dl Rice Krispies
Sådan gør du:
Pisk hviderne til fast skum. Pisk sukkeret i lidt ad gangen. Bland forsigtigt Rice Krispies i. Bred blandingen ud på en bageplade med bagepapir, 30×40 cm (til 10 stykker). Bag marengsen midt i ovnen ved cirka 120 grader i 60-75 minutter, til den slipper papiret. Lad den køle af.
Creme:
4 stk. æggeblommer
1 dl sukker
1 spsk. hvedemel
1 dl piskefløde
100 g smør
Revet skal af en citron
Presset saft af en halv citron
1 glas lemoncurd
Sådan gør du:
Bland alle ingredienser, undtagen lemoncurd, i en kasserolle. Kog ved svag/medium varme under omrøring til en tyk creme. Rør hele tiden og sørg for, at cremen ikke brænder fast i bunden. Tag kasserollen af varmen, så snart den tykner. Hæld cremen op i en skål, og lad den køle af.
Del marengsbunden i to lige store stykker.
Bred først lemoncurd ud over den ene bund. Fordel cremen ovenpå, og læg den anden marengsbund ovenpå.
Garnering:
3 dl piskefløde
Evt. hindbær, flormelis, frisk mynte og chokolade til garnering.
Skriv et svar