
Mange savner at kunne rejse i denne tid, men det gælder ikke mig. Jeg er det, man kalder en “hjemmefødning”. Måske skyldes det, at jeg har valgt at lukke dele af vores verden ind i drivhuset? Med et drivhus har vi her i Norden mulighed for at skabe et andet klima. Jeg dyrker eksotiske planter som citrusfrugter, oliven og figner i mit drivhus. Men det, der giver mig allerstørst glæde, er mine fantastiske ferskentræer.



Jeg har plantet ferskentræerne i jorden inde i drivhuset. Så får rødderne god plads og kan vokse ud og lidt efter lidt blive selvforsynende med vand. Store træer og vinranker ville for eksempel ikke kunne trives i en potte, hvor der er for lidt plads til rødderne. Jeg har valgt at espaliere mine ferskentræer op langs glasruden i mit drivhus. På den måde optager træerne minimalt med plads, og samtidig fungerer de som skygge for de andre planter, hvilket er en stor fordel om sommeren.


Det er helt højtideligt for mig, når jeg kan plukke en solmoden, lun fersken direkte fra træet og mærke duften og den vidunderlige, intense smag. Og at man desuden har så mange, at man kan undvære nogle af dem til skønt bagværk, gør det bare endnu bedre. Børnene elsker at bage, og jeg elsker søde sager – en perfekt kombination. Her kommer børnenes opskrift på de lækreste muffins, man kan tænke sig!

Muffins med fersken
Ingredienser til 12 stk.:
2 ferskner
1 tsk. vaniljesukker
1 dl mælk
50 g smør
2 æg
1 dl sukker
3 dl hvedemel
1 1/2 tsk. bagepulver
Sådan gør du:
Skær fersknerne i både. Læg dem i en skål, drys med vaniljesukker, og bland lidt forsigtigt.
Opvarm mælken i en gryde, stil den til side, og tilsæt smørret, så det smelter. Pisk æg og sukker hvidt og skummende. Bland bagepulver og mel i en lille skål. Tilsæt skiftevis mel og mælk i æggeblandingen. Fordel dejen i forme, og stik ferskenstykkerne ned i dejen. Bag midt i ovnen ved 200°C i ca 15 minutter. Lad dem køle af. Sigt derefter lidt flormelis på toppen. Server fx med en skefuld flødeskum.
Jeg har et kæmpe figentræ stående i min have. Det behøver ikke drivhus for at få modne figner. Vi har plukket de første i år.
Hej Lone!
Åh det er jo fantastiskt! Det er luksus at kunne høste og spise sine egne figner. Det findes mange hårdføre sorter som egner sig til at dyrke uden for drivhuset og det er rigtigt sjovt. Held og lykke!