
Nogle smage minder mere om barndom end andre. Denne har gjort forskellige indtryk. Nogle smage kunne man ikke lide som barn, men som voksen elsker man dem. Det gælder ikke for andre, og der er også nogle, man både var lige så vild med dengang som nu.
Solbær og saften fra dem er vidunderligt. Men jeg husker, hvor umådelig kedeligt det var at plukke bærrene. Spanden blev aldrig fuld, og der blev ved at være masser af bær på busken. Men til sidst var min mor tilfreds og lavede saft til os. Jeg husker også, hvordan vi glemte glasflaskerne med den færdige saft, så vi ikke risikerede at skulle servere de skønne dråber, som vi havde kæmpet så hårdt for.

Her får I den bedste opskrift på solbærsaft, det er min mors. En gammel opskrift fra 50’erne.
1 kg solbær
5 dl vand
3-5 dl sukker pr. liter saft
Kog bærrene sammen i vandet og si væsken.
Kog væsken op igen og tilsæt sukker. Rør rundt.
Tilsæt 3-5 dl sukker til hver liter siet saft.
Når saften er kogt op, fjernes det hvide skum fra overfladen.
Hæld saften på rene glasflasker.
Hvis I er lige så glade for solbær som jeg og vil have flere buske, er det supernemt at tage skud af dem. Klip en gren af på ca. 50 cm. Stik halvdelen af kvisten ned i en spand med jord eller direkte i jorden. Hold jorden fugtig, og efter en måneds tid har kvisten dannet et rodsystem.

Skriv et svar