Der er ting, man ikke vil undvære, og så er der ting, man ikke kan undvære. Og det er ikke helt det samme. For nogle år siden anskaffede jeg mig en stikkelsbærbusk. Jeg ved egentlig ikke hvorfor, da jeg aldrig har været specielt begejstret for dem. Men nu stod busken der i haven, og så var jeg jo nødt til at finde på noget godt at lave med de små stikkelsbær. Så jeg opfandt en opskrift. Jeg mente at kunne huske, at jeg havde smagt kombinationen stikkelsbær og hyldeblomst før. Som sagt, så gjort. Jeg lavede min egen første marmelade, og den blev en kæmpe succes! Den er nu blevet helt uundværlig for os om sommeren, en lille klat marmelade på en kiks med en god ost løfter smagen op til himlen og tilbage igen.

På denne tid af året er det helt fantastisk at sidde i drivhuset om aftenen og bare hygge sig. Jeg ved ikke, hvordan det er der, hvor du bor, men hjemme hos mig er det nogen gange ikke til at være udendørs om aftenen, fordi vi har så mange myg. Inde i drivhuset kan vi derimod sidde i fred uden at blive ædt op af de små blodtørstige bæster. Og så er vi ikke afhængige af vejret, da det er lige meget, om der er sol eller regn. I drivhuset kan vi sidde hver aften og spise ost og kiks med stikkelsbærmarmelade. Det kan jeg ikke undvære om sommeren.

Stikkelsbærmarmelade
1 kg stikkelsbær (skal være modne)
1 kg syltesukker
1 spsk. vaniljesukker
1 dl koncentreret hyldeblomstsaft
Sådan gør du:
1. Rens, nip og skyl stikkelsbærene. Blend dem groft.
2. Rør stikkelsbærmosen sammen med syltesukker, og kog op ved høj varme. Kog i 4 minutter.
3. Tag det af varmen, og skum af, hvis det er nødvendigt. Rør hyldeblomstsaft (koncentreret) og vaniljesukker i.
4. Hæld helt op til kanten i varme glas, sæt det varme låg på, og luk til.
5. Køl ned så hurtigt som muligt, gerne i køleskab.

Skriv et svar