
Kraftig, smagfuld og veltilberedt mad er det, man virkelig har lyst til på denne årstid. Når man desuden finder en opskrift, som en ekstremt dygtig kok har komponeret, og som er blevet en succes i Willab Gardens restaurant, vil jeg selvfølgelig dele den med jer. Jeg ville ønske, jeg kunne sige, at jeg selv har dyrket græskarret, men det gør jeg til næste år i stedet for min squash. Græskar er smukke at se på, og græskarsuppe er en lækker ret. Jeg gemmer græskarfrøene, ruller dem sammen i en serviet og opbevarer dem i køkkenskabet, så jeg kan plante dem næste år.

En suppe kan kræve brød eller andet tilbehør, som giver noget at tygge på. Jeg synes, det er utrolig lækkert at servere æblevafler til. Jeg håber, du vil prøve denne skønne ret her i efteråret. Nu er det suppetid!
Græskarsuppe til cirka 8 personer.
Ingredienser:
2 hg Græskar (for eksempel butternut) – skrællet og skåret i tern
0,5 stk. Sødt, dansk æble – skrællet og skåret i tern
1 fed Hvidløg – hakket
1 stk. Alm. løg – hakket
5 deciliter Fløde
10 kviste Timian
3 stk. Stjerneanis
50 gram Smør – (stuetemp.)
3 spsk. Æblecidervineddike
1 stk. Citron
Sådan gør du:
- Steg alle grønsagerne i smør, uden at de tager farve. Tilsæt vand, så det lige dækker.
- Lad det simre under låg, til græskarret er helt blødt og koger en smule ud – tilsæt fløden.
- Tag timiankviste og stjerneanis op, og blend suppen glat.
- Passer suppen gennem en finmasket si, og monter den med stuetempereret smør.
- Smag til med salt, hvid peber, æblecidereddike, revet citronskal og citronsaft.
Græskarvaffel
200 gram æble/græskar – puré/juice
75 gram creme fraiche
75 gram smør
125 gram maizena
50 gram kartoffelmel
10 gram salt
10 gram sukker
15 gram bagepulver
Bland alle ingredienser sammen, og bag vaflerne.
Kog eventuelt lidt løgskaller, høvlet græskar og æble i æblecidervineddike og sukker eller læg dem i eddikelage til at pynte vaflen med. Du kan også sprøjte lidt æblemos på, som jeg har gjort. Pynt af med lidt grønt.

Tak til kokken Martin og Gardeners- Kitchen by Willab, fordi I så generøst har delt opskriften på græskarsuppe med os!
Skriv et svar