

Jeg synes, friske rabarber, som bryder gennem jorden tidligt på foråret, er skønne.
Der findes mange forskellige sorter af rabarber, og jeg vil mene, at den mest almindelige er Victoria, som har en grøn stilk. Der findes også rabarber med røde stilke, de er forædlede og plejer at give noget mindre udbytte, men de har en dejlig smag.
Rabarber stiller ikke store krav til jorden og trives de fleste steder. Du kan sagtens dele ud af din plante, for rabarber har godt af, at rodsystemet deles af og til.
I dag vil jeg give jer den bedste opskrift med smagen af forår. Den er ny for mig, men jeg vil helt klart bruge den mange gange.

Rabarbermuffins med hvid chokolade og kokos
Antallet af muffins afhænger af størrelsen på formene.
Til 8-10 muffins:
Ingredienser
150 g | rabarber |
1 spsk. | flormelis |
1 tsk. | majsstivelse, Maizena |
100 g | chokolade, hvid |
100 g | smør |
2 | æg |
2 dl | sukker |
2 tsk. | vaniljesukker |
2 dl | hvedemel |
3 dl | revet kokos |
Rabarbermuffins med hvid chokolade og kokos – sådan gør du:
- Tænd ovnen på 175°. Skyl og skær rabarberne i tynde skiver og bland dem med flormelis og majsstivelse.
- Hak chokoladen groft. Smelt smørret og lad det køle lidt af. Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt. Tilsæt mel, kokos og smør og rør sammen til en jævn dej. Vend chokolade og rabarber i dejen.
- Fordel dejen i papirforme på en plade eller i muffinsforme.
- Bages midt i ovnen ca. 25 min. Kontroller med en træpind, de må ikke være klistrede. Lad muffinsene afkøle på en rist. Strø flormelis over.

Skriv et svar