
Med solen i øjnene står jeg ud af bilen i indkørslen efter en uges arbejde og nyder, at haven ligger badet i sol. Haven er dog endnu ikke fyldt med farver og frodighed, men det gyldne strejf minder om, at det er forår.
I aften vil jeg hylde foråret og har fået lyst til noget, der hører foråret til. Derfor blev det Västerbottentærte med matjessild, løg og cremefraiche. Verdens bedste forret eller måske som en del af en påskebuffet. Desuden er den nem at lave, du kan lave den allerede dagen inden, og den smager lige godt!


Ingredienser:
Du kan vælge at købe en færdig tærtedej eller selv lave dejen efter en grundopskrift.
Fyld:
- 6 æg
- 5 dl mælk eller fløde
- 500 g Västerbottenost (Vesterhavsost kan fint bruges i stedet)
- Salt og peber
Garnering:
- To dåser matjessild
- Hakket rødløg
- Hakket purløg
- Cremefraiche


Sådan gør du:
- Sæt ovnen på 200 grader.
- Begynd med at beklæde en tærteform på 20-25 cm i diameter med tærtedejen.
- Bland så alle ingredienserne til fyldet i en skål.
- Derefter fordeler du fyldet oven på tærtedejen. Bag midt i ovnen i cirka 30 minutter.
- Lad tærten køle lidt af, inden du skærer den ud. Garner stykkerne med cremefraiche, sild og løg.
- Nyd smagen af forår i én bid!
Purløg var det første, jeg høstede i haven i år på friland. Det er helt specielt at spise noget, man selv har dyrket, og det smager meget bedre, ikke?

Jeg har endnu ikke prøvet nogen af opskrifterne, men de ser super spændende ud. Med hensyn til sildeopskriften, skal matjessild m.m.på dejen før den bages? V.h. Bodil