Jeg har så svært ved at være i nuet, selv om jeg ved, at den bedste tid er nu! Og at vi er midt i højsommeren. Jeg gør alt, hvad jeg kan, for at nyde præcis dette øjeblik. Tænk, hvis man kunne stoppe tiden, så det kunne være højsommer bare lidt længere. Drivhuset er ret tomt lige nu, og det er sådan, det skal være efter min mening. På denne årstid vil jeg bare gerne høste glæden af det arbejde med at drive planter frem, som jeg lagde for nogle måneder siden. Planterne har nu haft lang tid til at vokse sig store i bede og køkkenhave. Nogle af dem kan jeg høste og tilberede noget lækkert af, og andre er blevet til smukke blomster, som jeg plukker og sætter i vase. Men lidt nyt og spirende vil jeg nu gerne have, blandt andet til udplantning. Men frem for alt så jeg har noget, jeg kan høste af.

Salat, basilikum, radiser, palmekål og bladbede. Det er fem af de afgrøder, jeg har gang i netop nu. Når man dyrker i såbedet i drivhuset, er det vigtigste, at jorden er rigtigt god. Den skal indeholde masser af næring og binde vandet. Og det gør en lidt dyrere plantejord, så det er en god investering at købe jord af høj kvalitet.

Såbedet er ca. 10 cm dybt og 50 cm bredt og lige så langt som drivhusets side. Man kan have det på langsiden eller på gavlen, men det er konstrueret sådan, at man skal have det på en hel side. Såbedets bund er lavet af plast, og oven på plasten lægger jeg en kapillærmåtte, så vand og jord bliver liggende i såkassen.

Når jeg dyrker på denne måde i såkassen, kan jeg i princippet være selvforsynende med bladgrønt resten af året. Det er en dejlig følelse at kunne gå ud og plukke sin egen salat, selv når denne skønne højsommer er slut. Hvis jeg bruger en ventilator, kan jeg hente bladgrønt helt frem til juleaften!
Man kan købe såbede eller såkasser, som de også kan kaldes, til de fleste drivhusmodeller. Det er en rigtigt god investering, hvis du spørger mig.

Skriv et svar