Vinden er kølig i dag, så jeg går ind igen og tager en trøje på. Aftenerne og lyset er så smukke nu, så det føles helt utænkeligt for mig at være indendørs. Men så er det bare skønt at kunne sætte sig i drivhuset, nogle gange bare for at sidde og kigge og nyde duften af jord, tomater og blomstrende citrustræer. Andre gange for at lytte til en podcast. Men i aften får jeg selskab.
Jeg har masser af asparges i min køkkenhave og i mine bede. Lidt af et luksusproblem. Det er nemlig ikke det mindste synd for mig, at jeg er nødt til at spise asparges flere dage om ugen på denne tid af året.

Jeg synes, mine asparges bliver allermest lækre, hvis jeg koger dem hurtigt i letsaltet vand. Server med en klat smør, nyrevet parmesan og lidt presset citronsaft ovenpå. Rist et hvidløgsbrød, og spis det sammen med, så forstærkes smagene endnu mere. Det skal vi spise i aften. Asparges er min absolutte favorit i haven. Og så kan jeg nyde min aspargeshøst helt frem til sankthans.

Drivhuset er stadig fyldt med planter, som begynder at længes udenfor. Nogle af dem skal ud i køkkenhaven, og andre skal ud i bedene. Jeg har dyrket både blomstrende og spiselige planter, og jeg blander dem gerne i bedene. Jeg synes, det giver spænding og kontraster, når rød spidskål blandes med kæmpejernurt og artiskok. Frøkenhat og bladpersille giver også en flot kontrast. Ligesom solsikkerne i samme bed som mine græskar.

I næste uge planter jeg mine kål ud. Mange af jer har spurgt, hvordan jeg klarer mig mod kålormene. Det gør jeg ikke altid. Men jeg kan i hvert fald give jer mine bedste tips til at minimere problemet. Jeg håber, du også får mulighed for at nyde de dejlige aftener, uanset om du har et drivhus eller ej.
Skriv et svar