
Har julestemningen indfundet sig? Er roen begyndt at falde på, eller er du ved at kvæles i panik over, om du kan nå det hele?
Indtil videre er det sidste mere mig. Men jeg mister ikke modet, for jeg ved, at jeg snart er i mål og har overstået alt, hvad jeg skal.
I år har jeg desuden valgt at være ekstremt god ved mig selv og mine omgivelser og har nedsat mit ambitionsniveau meget sammenlignet med andre år. Jeg behøver ikke lave al maden selv, og alt skal ikke nødvendigvis være helt perfekt. Jeg har engang sagt noget lidt i alvor og lidt i sjov til mine venner, som kender mig godt – “Man behøver ikke gøre så grundigt rent, hvis man køber friske blomster og bager noget, der dufter godt. Det kan narre enhver.”
Den udtalelse må jeg leve med i øjeblikket, men det er faktisk lidt sådan, jeg lever mit liv. Det betyder ikke så meget, at der er lidt skidt i krogene. Det er min filosofi.
Så her får I den bedste opskrift på en varm drik, som desuden mere end noget andet er med til at give en duft af jul og en hyggefaktor ud over det sædvanlige.
Jeg håber, I kan lide den.
Jeg ønsker jer en god jul og håber, I kan nyde nogle afslappede dage med jeres nærmeste.
Æblegløgg

Æblegløggen laves på æblemost med et strejf af appelsin. Smag til med frisk ingefær, kardemomme og kanel og server den varm med tynde æblebåde.
Ingredienser
PORTIONER: 11 dl
- 1 stykke frisk ingefær (3 cm)
- 2 kanelstænger
- 1/2 tsk. kardemomme
- 1 dl rørsukker
- 2 dl vand
- 1 appelsin
- 1 l æblemost
Til servering
- 1 æble
Sådan gør du
Skræl ingefæren og skær den i tynde skiver. Læg ingefær, kanel og kardemomme i en kasserolle sammen med sukker og vand. Kog op, og lad det koge 3-4 minutter.
Skyl appelsinen, og skræl den forsigtigt med en kartoffelskræller (undgå at få det hvide med).
Pres appelsinen, og bland appelsinsaften med den krydrede sukkerlage, æblemost og appelsinskal. Lad gløggen trække nogle timer.
Til servering: Varm gløggen, skær æblet i tynde både, og tilsæt dem i gløggen lige inden servering.

Skriv et svar