
Jeg vågner altid tidligt, når jeg har ferie. Tidligere end når jeg skal op på arbejdet. Jeg stiller ikke uret, og det er på en måde ærgerligt ikke at kunne sove, men helt fint på en anden. Når jeg går ned ad trappen ud mod drivhuset, barfodet og kun iført morgenkåbe, føler jeg en ro, som næsten er helt spirituel. Alle sover, det er kun mig, der er vågen.
Drivhusdøren står altid åben om sommeren døgnet rundt for at give et så godt klima derinde som muligt. Når nætterne er kølige, hviler planterne og får mulighed for at optage vand og restituere inden endnu en varm dag.
Bind tomaterne op:
Duften fra tomatplanterne i drivhuset overdøver de blomstrende citrustræer. Tomatplanterne har nu vokset sig høje, og jeg har i lang tid bundet dem op langs linen, jeg har sat fast i spandens hank, og som løber oppe i drivhusets tag.


Sideskuddene tager næring:
Det er vigtigt at fjerne sideskuddene fra planterne for at få en god og stor høst. Sideskuddene er de små skud, der kommer i forgreningen mellem stamme og blad. Knib dem af, så planten bruger energien til at danne tomater og blomster i stedet.
Gødning til tomaterne:
Hvis du gøder dine tomatplanter hver uge, optager de gødningen jævnt, og planterne bliver mere modstandsdygtige mod sygdomsangreb som for eksempel griffelråd. Jævn vanding og jævn gødning er alfa og omega. Jeg gøder med Hornum-gødning, den findes både i flydende form og som et pulver, jeg blander i vandet. Køb den her på Willab Garden. Det er den absolut bedste gødning, jeg har prøvet. Jeg gøder hele august måned for at sikre mig, at tomaterne har tilstrækkeligt med næring.


Høste tomater:
Tomaterne er begyndt at levere, og jeg har plukket mine første solmodne tomater i drivhuset. Når jeg ikke er sikker på, om tomaten er moden, drejer jeg den lidt. Hvis den slipper stilken, når jeg har drejet den en halv omgang, er den moden. Ellers får den lov at sidde en dags tid mere. Den bedste måde at spise mine tomater på er at skære dem i skiver, lægge dem skiftevis med skiver af mozzarella, dryppe med balsamicodressing og krydre med flagesalt og sort peber. Verdens bedste grilltilbehør!

Skriv et svar