
Aftenerne begynder at blive mærkbart kortere og lidt mere fugtige og kølige. Der er stadig en del af sommeren tilbage, men vejret minder os om, at intet varer evig.
Det samme gælder køkkenhaven og alle mine planter. Der er meget, som er blevet høstet sommeren igennem, og køkkenhaven har virkelig leveret. Men der kan stadig leveres mange grønsager, hvis jeg bare starter forfra. Det er faktisk helt perfekt at så nu i sensommeren. Varmen i jorden får frøene til at spire hurtigt, og fugten om aftenen og natten betyder, at planterne trives og vokser.
På denne årstid sår jeg ting, der kan tåle kulde. For eksempel kål, spinat, salat og asiatisk kål. Jeg sår lidt direkte i jorden, men jeg sår også inde i drivhuset. Når jeg derefter planter tingene fra drivhuset ud, har afgrøderne fået et forspring.


I mit såbed inde i drivhuset er tiden nu inde til den tredje såning for i år. Jeg har plukket rucolasalat og basilikum hele sommeren, og nu skal jeg i stedet så for eksempel salat og dild. Når jeg sår i drivhusets såbed, udskifter jeg jorden, så der er frisk og næringsrig jord til mine frø, og jeg sørger for at vande og holde jorden fugtig.
Jeg regner med, at jeg kan så mindst en omgang til i drivhuset, inden det bliver efterår, uden at skulle bruge varmeventilator til at opvarme rummet. Selvom nætterne bliver køligere, er dagene varme, og de kontraster kan de fleste afgrøder godt klare. Hvis der skulle komme enkelte frostnætter, inden du har nået at høste alt, kan du dække planterne med fiberdug. Det beskytter mere, end du tror.
Så hold endelig ikke op med at dyrke, bare fordi ferien er slut, og du er kommet ind i hverdagsrutinerne igen. Man kan dyrke næsten hele året, og det giver en skøn fornemmelse af, at der stadig er lidt af sommeren tilbage.

Skriv et svar