
Noget af det bedste jeg ved er at dyrke kål, det har I sikkert spottet for længst. Man må indrømme, at nogle ting er sjovere at dyrke end andre, og for nogle år siden begyndte jeg at dyrke forskellige kålsorter. Fra første færd blev jeg grebet af det.
Der findes utrolig mange former for kål, både hvad angår udseende og smag.

Jeg har sat kål blandt blomstrende stauder i mine bede , og det er den flotteste kombination, jeg har haft. Så kål som dekoration var ingen dum idé!
Savojkål, palmekål, blomsterkål, prydkål og rødkål for at nævne nogle.


Nu høster jeg mine kål, og det har jeg gjort hele sommeren. Men jeg sår også nye kål. Kål som kan klare minusgrader, og som går i dvale, når det bliver koldt, men som får ny kraft og energi, så snart det bliver plusgrader. På den måde kan jeg også om vinteren dyrke og høste kål i drivhuset uden at have nogen varme på. Solen opvarmer drivhusets inderside, og der bliver plusgrader om dagen, som udløser en vækstperiode for den kål, jeg sår.

Kålen, jeg sår nu i mit såbed, er asiatisk kål, som har spæde blade og smager som pluksalat. Det er skønt, at man ikke behøver lukke ned for al dyrkning på denne årstid og blive helt adskilt fra sin mere og mere gråblege og visnende have. At der faktisk vokser klorofylholdigt grønt i oktober måned. Det er godt for alle sanser, i særdeleshed synet og smagen.
Dyrker du noget i din have nu, eller venter du til næste år?
Skriv et svar