
Hvidløg er et meget omtalt og sagnomspundet løg. Elsket og hadet og for nogle en gourmetspise, mens andre mener, det er bedst til at skræmme hekse og andre væsener væk med, når det hænges op over sengen.
Heldigvis bliver ting bedre med tiden, og vi lærer at elske dem, som det er sket med hvidløget. Før i tiden skulle man være flov og undskylde, når man havde spist hvidløg og måske tygge på en kvist persille for at skjule lugten, der sladrede om, at man havde syndet. Men hos mig bliver der spist meget hvidløg, både til hverdag og til fest.
Det er et perfekt tidspunkt nu at lægge hvidløg, og du kan købe sætteløg i et havecenter. Undgå at købe dem hos grønthandleren eller i supermarkedet, for disse hvidløg kan nemlig være varmebehandlede, så de ikke vokser, når de ligger i butikken.
Hvidløgene trives i en sandet og veldrænet jord. Derfor har jeg så stor succes med mine hvidløg, som står i pallerammer.


Del hvidløgene og sæt feddene i jorden med en afstand på ca. 15 cm. De skal sættes ca. 7 cm ned i jorden med spidsen opad. Tidligt på foråret dukker grønne toppe op, som også er gode at hakke i en salat.
I juli og august, når toppen begynder at visne ned, er løgene klar til at blive høstet. Så hænger jeg dem til tørre i en uges tid, inden jeg tager dem ind og bruger dem i al mulig madlavning. Det er virkelig lækkert, nemt og sjovt at dyrke. Prøv selv!

Skriv et svar