
Det er absolut ingen myte, at et drivhus forlænger dyrkningssæsonen. Her om foråret giver det et forspring og betyder, at planter, som sættes ud, så snart nattefrosten er forbi, kan høstes meget tidligere, end hvis jeg sår direkte på friland.
Jeg har en varmeventilator, som starter i kolde perioder og om natten, hvis temperaturen falder meget. Den passer sig selv ved hjælp af en termostat, og jeg har indstillet den på fire grader, så jeg behøver ikke være bekymret.


I weekenden flyttede jeg alt ud, som jeg tidligere har sået og priklet ud inden døre, for der er ikke længere plads i vaskerummet. Desuden er det godt at lade planterne akklimatisere sig fra det varme indendørsmiljø til det lidt mere skiftende drivhusmiljø, før de senere ender i køkkenhaven.
Ting, jeg senere sætter i køkkenhaven:
- Sommerblomster
- Kål
- Pastinakker
- Sukkerærter
- Bønner
- Agurker
- Tomater

Lige nu sår jeg meget direkte i drivhuset. Ting, der ikke behøver så lang tid til at spire, eller som jeg vil have meget af. Også det, jeg høster efterhånden, og det, jeg vil omplante.
Eksempler er:
- Kål
- Græskar af alle slags
- Latyrus
- Salat
- Basilikum
- Dild
Drivhuset giver mig mange fordele i dyrkningen, og frem for alt mindre arbejde og bekymring. Jeg behøver ikke bære småplanter ud og ind, fordi jeg er bange for, at planterne fryser. Desuden bliver alt større og giver bedre udbytte. Behøver jeg sige, at jeg elsker mit drivhus?

Skriv et svar