
Snart er det tid til at beskære toppen af tomatplanterne, og tomatplanterne har virkelig givet et godt udbytte i år. Det har vist sig at være en succes, at vi i år har været omhyggelige med at fjerne sideskud og gøde. Og det er fantastisk, når man har forskellige tomatsorter med flere forskellige former og farver! Hvis I i år har fundet en favoritsort, som I også gerne vil have til næste år, så tør og gem nogle frø på et mørkt og køligt sted hen over vinteren. Så kan I så dem igen til foråret.

For at alle tomater skal nå at blive modne, inden lyset og varmen aftager, beskærer jeg toppen af tomatplanterne i midten/slutningen af august. Så bruger planten mere energi på at modne tomaterne end på at vokse opad og sætte nye tomater. Bare klip toppen af planten og klip også gerne en del blade af, så tomaterne får så meget lys som muligt.


Hvis tomaterne ikke bliver modne længere henne på sæsonen, og der kun er grønne tomater på planterne – så lad være med at smide dem ud. Enten kan du lægge dem til modning i vindueskarmen, eller du kan sylte dem. Syltede tomater er helt fantastiske til et stykke kød, oksesteg eller lignende.
Skriv et svar