Man kan faktisk stadig dyrke afgrøder, hvis man er den lykkelige ejer af et drivhus eller et højbed med låg.
Det vigtige er, hvad man dyrker.
Dyrkning i drivhuset kræver ikke megen eftertanke eller viden. Det er bare at få fat i en ventilator og skaffe en termostat, som starter ventilatoren, når temperaturen i drivhuset falder.
Jeg kan dyrke salat helt frem til jul. Det er selvfølgelig ikke gratis at varme rummet op, men med de rette frø i bedet skal det faktisk bare holdes frostfrit. Det fungerer glimrende at dyrke asiatisk kål som pluksalat.
I mit højbed i køkkenhaven skal der lægges lidt mere arbejde, men til gengæld koster det mig ikke en øre i strøm.
Jeg lægger et cirka 10 cm lag af ugæret gødning. Og græsafklip. Oven på gødningsblandingen lægger jeg yderligere 10 cm jord, som jeg sår i efter anvisningerne på frøposen.
Jeg kan dyrke radiseblade, salat, palmekål, rucola, m.m.
Gødningen og græsset starter en forbrændingsproces, som afgiver en vis varme. Højbedet holder på varmen, som bliver derinde og isolerer.
På den måde kan jeg også dyrke ret længe udenfor. Men når der er minusgrader hele døgnet, går det ikke længere.
Højbedet må man selv snedkerere. Plader af termoplast kan købes hos Willab Garden.
Skriv et svar