Januar – denne måned, som med blandede følelser indtager mit liv hvert år. Jeg synes, det er svært at sætte ord på januar. Enten er der sne og skønne, solrige dage, eller også betyder det sjap, gråvejr og manglende dagslys.
Men nu er det vendt, dagene bliver langsomt længere, og lyset vender tilbage. Det giver mig energi. Jeg vil gerne være i drivhuset og tage imod lyset. Jeg tænder masser af lys i drivhuset og griller pølser udenfor, så vi kan få lidt varme, selvom vi er udendørs. Bare man kommer i læ for blæsten, er det skønt at være ude i januar.
For dig, der bor på mere nordlige breddegrader end mine, og som plejer at få mere sne, vil jeg gøre opmærksom på, at der ikke må ligge sne på drivhustaget. I det mindste ikke store mængder sne.

Der findes ingen sneberegninger for drivhuse, så derfor siger man, at drivhustaget skal holdes fri for sne. Glasset i drivhusene er fremstillet af sikkerhedsglas (hærdet floatglas), og det er ekstremt stærkt. Det brækker ikke i første omgang, så derfor er det hele drivhuskonstruktionen, der tager skade, og profilerne kan blive skæve, hvis de bliver udsat for stort tryk ovenfra.
Hvis det skulle ske, risikerer man, at drivhuset bliver utæt, så der trænger vand ind. I værste fald kan drivhusets tag blive presset ind.
Den bedste måde at holde drivhuset fri for sne er at skrabe sneen af. Det kan man gøre med en snerive med teleskopskaft. Denne skraber kan man købe hos Willab Garden.
https://www.willabgarden.dk/produkt/sneskraber-med-teleskopskaft/2282

Hvis du ikke bor der, hvor drivhuset står, eller hvis du er bekymret for, at der falder store mængder sne om natten, kan det være en god idé at sætte en stiver fra gulvet op til tagryggen, så den ikke bliver presset ned af sneen. Det er ingen garanti, men det er et godt tip at bruge, når det ikke er muligt at have dagligt tilsyn med drivhuset.
Skriv et svar